» Rituelen

Wat is dit?

HET MAGISCH TOEPASSEN VAN OLIE.

Hoewel alle essentiŽle oliŽn al heilzame eigenschappen van zichzelf hebben, kunnen die nog magisch versterkt worden door het aanroepen van de Godin en de God en de elementen, plus door je concentratie op wat je van plan bent. Maar gebruik je ze in een magische context, zoals wanneer je je zelf of een object zalft, dan kun je hun effectiviteit nog eens extra verhogen.

JEZELF ZALVEN:
Sommige delen van het lichaam zijn ontvankelijker voor zalvende olie dan andere - het is niet zomaar een kwestie van opdoen zoals parfum. Deze plekken zijn: de slapen, het derde oog(het punt tussen je ogen net boven de wenktbrauwen) en de chakrapunten, afhankelijk van je doel. In het algemeen kun je de polsen gebruiken, maar niet de zijkant van de nek of achter de oren. Het zalven kan onderdeel van een ritueel zijn, maar kan ook op zichzelf staan. Net als bij alles in de Craft gaat het erom dat je duidelijk weet wat je wilt en dat je je goed concentreert.

EEN ZELF-ZEGENING
Het ritueel van zelf-zegening is waarschijnlijk de beste manier om olie toe te passen voor magische doeleinde. Zorg eerst dat je een paar minuten niet gestoord kunt worden en dat je de olie hebt geprepareerd, bij de hand hebt. Concentreer je nu, zet alle opdringerige gedachten uit je dagelijks leven uit je hoofd, en denk aan wat je wilt bereiken. Doe je ogen dicht en visualiseer de Godin of de God (welke van beiden je het meest geschikt vindt voor je werk) aan je zijde. Dan zeg je het volgende:

'Zegen mij, Moeder (of vader in het geval van de God), want ik ben je kind.
'Zegen mijn voeten, die zullen gaan op jouw pad'(zalf elke voet met ťťn druppel olie)
'Zegen mijn knieŽn, die zullen knielen voor het heilig altaar.'(zalf elke knie met een enkele druppel olie).
'Zegen mijn schoot(lendenen voor een man), die het leven van de mens voortbrengt.'(zalf je buik net boven het schaambeen).
'Zegen mijn borst, die gevormd is in kracht en schoonheid.'( zalf je borst(en); mannen kunnen die schoonheid desgewenst weglaten).
'Zegen mijn lippen, die jouw naam uitspreken.'(breng een druppel aan net boven je bovenlip).
Zegen mijn neus, die de heilige essentie indademt.'(zalf de brug van je neus).
'Zegen mijn ogen, die naar je opzien.'(zalf je gesloten oogleden, maar zorg dat er geen olie in je ogen komt).
'Zegen mij, Moeder, want ik ben je kind'. (zalf je derde oog).
Nu blijf je een paar minuten stil zitten of staan en visualiseert hoe de God of Godin je in een liefdevolle zegening omhelst.
Denk erom dat de olie waarmee je jezelf zalf, een nauwelijks merkbaar veegje moet maken, geen uitlopend plasje. Meer olie gebruiken is neit effectiever, maar verhoogt de kans dat je iets in je mond of ogen krijgt, wat nogal onprettig kan zijn.
Een minder formele manier om deze zelf-zegening uit te voeren, wanneer je bijvoorbeeld in het gezelschap bent van mensen die het niet begrijpen, is alleen je derde oog zalven, en de rest van het ritueel visualiseren.[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Mijn vrienden / buddies


Copyright 2002-2018