Ľ Recepten 2

Wat is dit?

WORTELSOEP MET SINAASAPPEL EN KORIANDER:

Deze soep geeft geweldig veel energie, zowel fysiek als op het magische vlak. Hij is uitstekend voor gebruik bij zonne-of krachtrituelen.


500g wortelen in dunne plakjes
1 ui in dunne plakjes
12,5g boter
1/2/liter water
1 theelepel fijngwreven korianderzaadjes
het sap van 4 grote sinaasappels ( of 1/2 l vers sinaasappelsap als je echt geen tijd hebt)
geraspte schil van 1 sinaasappel

Fruit wortelen en ui zachtjes in de boter, zo'n 10 minuten. Voeg water koriander toe, breng aan de kook en laat het een kwartiertje sudderen. Goed mixen of zeven. Voeg sinaasappelsap en schil toe en laat nog zo'n vijf minuutjes doorsudderen ( niet laten koken!). Proef of er zout bij moet. Goed af laten koelen en minstens een uur in de koelkast zetten.

ROMIGE KAASSOEP:

Om van uiensoep een maaltijd op zich te maken, probeer je deze soep:

lichtgeroosterde plakjes (stok) brood
plakjes kaas

Leg laagjes brood en kaas rechtop in een diepe ovenschotel (houd de schotel schuin). Wanneer de bodem van de schotel losjes bedekt is, voeg je uiensoep toe tot hij voor ongeveer twee derde vol is, en je bakt hem dan een halfuurtje in een matig warme oven (175 C ). Dit is een prima gerecht om het 's winters warm van te krijgen, en helpt ook om verkoudheid en griep af te weren.

Het volgende vegetarische
recept heb ik overgenomen van Smulweb.

Vegetarische pompoen lasagna

Heerlijk romig vegetarish recept met als hoofd ingredient Pompoen ipv gehakt.
Dit idee kwam tot mij toen een vriendin van me vegatarisch was en zelf wat uit heb geprobeerd en het was echt verukkelijk.

Bereidingstijd: Langer dan 1 uur Gelegenheid:Halloween
Uit eigen keuken:Nee
IngrediŽnten voor 4 personen
IngrediŽnten:

- 90ml extra vergine
olijfolie
- 1kg pompoen, geschild, zaden verwijderd, in blokjes
- paprikapoeder, naar smaak
- vers geraspte nootmuskaat, naar smaak
- zout en versgemalen zwarte peper
- 250g verse ricotta kaas
- 250g groene lasagne bladen
- 150ml melk
25g geraspte parmezaanse kaas, of vegetarisch parmezaanse kaas

Voor de bechamelsaus:

55g boter
55g bloem
350ml melk

Handig voor in de keuken!
De Smulweb Agenda 2014. Met elke week een lekker recept
Lees meer Ľ
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180C/Gas 4.

Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie in een grote zware pan-gebaseerd. Voeg de pompoen toe en laat, afgedekt, zachtjes roeren van tijd tot tijd, tot de pompoen gaar is, tot een uur.
2. Bestrooi de pompoen met veel paprika, een snufje nootmuskaat, versgemalen zwarte peper en een beetje zout, naar smaak.
3. Voeg de ricotta toe en roer dit goed door en haal de pan van het vuur. Deksel op de pan en laat dit mengsel rusten.

Voor de bechamelsaus:

4. Smelt de boter in een steelpannetje zonder bruin te laten worden. Voeg de bloem beetje bij beetje toe en voortdurend roeren om te voorkomen dat er klontjes erin komen.
5. Als de bloem door de boter is opgenomen, blijf roerend voor 4 a 5 min koken.
6. Voeg de 350ml melk toe, maar blijf voortdurend roeren tot een gladde, dikke en romige saus.

Opmaak:

7. Leg een laag lasagne vellen op de bodem van een grote ovenvaste schaal.
8. Schep dan een derde van de pompoen mengsel.
9. Leg meer vellen over de top, gevolgd door een laag van pompoen en een andere laag van pasta, gevolgd door een laatste laag van de pompoen mengsel. 10. Eindig met een laag lasagne vellen pasta.
11. Giet 150ml melk over de bovenkant en laat ze door alle lagen bladen heen gaan.
12. Bak gedurende tien minuten in de voorverwarmde oven, verwijder en de verspreiding van de bechamelsaus over de top.
13. Bak nog eens 15-20 minuten af totdat alle melk is opgelost door de pasta en de lasagne ziet er knapperig uit.
14. Haal de lasagne uit de oven, bestrooi met parmezaanse kaas en plaats terug in de oven voor een paar minuten (Zorg ervoor dat u de bechamelsaus goudbruin wordt)
15. Haal de lasagne uit en dien op.

Smakelijk eten
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Mijn vrienden / buddies


Copyright 2002-2017