Ľ Recepten

Wat is dit?

Foto Soepen en gerechten om te genezen en aan te sterken.

Basissoep (heksensoep)

1 1/2 liter water of kippenbouillon (als je water neemt, voeg dan 1/2 theelepel zout toe)
500g geschilde aardappels in blokjes
500g geschilde uien in blokjes
1 theelepel peterselie.

Doe alle ingrediŽnten in een grote pan, breng het aan de kook en laat 20 min. sudderen. Mix dit met een staafmixer of druk het door een grove zeef.

Aardappel/uiensoep is goed om het immuunsysteem te versterken en de eetlust te stimuleren.

Aan dit basis recept kun je allerlei groenten en kruiden toevoegen in ieder combinatie die je maar kunt bedenken.
Hieronder een voorbeeld:
een flinke stronk broccolie
50 g blauwe kaas ( kaas pas aan het eind toevoegen)
500g raapjes
1 theelepel kerriepoeder
500g wortelen
2 eetlepels gedroogde rode linzen
een handvol gepelde, gekookte kastanjes
2 eetlepels maÔskorrels

Wanneer je de basis aardappel/uiensoep koelt en er 1/4 liter room en 1/2 theelepel zout aan toevoegt, heb je een uitstekende snelle vichyssoise.

MAŌSSOEP:
2 aardappels
1 ui
1 blikje maÔs uitgelekt
1 blikje tomaten
1 liter water
1 eetlepel maÔzena
1/4 liter melk
Aardappels en uien schillen en in blokjes snijden, damen met de maÔs en tomaten in het water aan de kook brengen en een kwartier later sudderen. De ma:izena goed door de melk roeren en toevoegen aan de soep. Doorwarmen tot de soep gebonden is, en opdienen.

KOUDE SOEP:
Komkommersoep:
Makkelijk te maken, licht van smaak. Komkommer staat erom bekend dat het het bloed afkoelt en zuivert, en de huid opheldert.
1 gesnipperde ui
1 fijngehakt teen knoflook
2 g boter
1 geschilde en dun gesneden komkommer
2 theelepels peterselie
1/2 liter water
1/4 tot 1/2 theelepel zout
1/4 liter melk
Fruit ui en knoflook zachtjes in de boter tot de uit glazig is maar niet gekleurd. Voeg komkommer, peterselie, zout en water toe en laat tien minuten zachtjes koken. Goed mixen en dan de melk toevoegen. Proef om te zien of het zout genoeg is. Af laten koelen en dan een uur in de koelkast zetten.

Eet smakelijk


[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Mijn vrienden / buddies


Copyright 2002-2017