» Kaarsen magie

Wat is dit?

Kaarsen Magie


Kaarsenmagie is een zeer oude en eenvoudig te leren vorm van magie waarbij het branden van kaarsen centraal staat. De achterliggende gedachten is dat bij het branden van kaarsen positieve energie vrijkomt. Als we kaarsen branden voor de gezelligheid wordt deze energie nauwelijks gebruikt, het is echter ook mogelijk om deze energie wťl te gebruiken, hierbij komen een aantal zaken kijken zoals: kleur van de kaars; dag waarop de kaars gebrand wordt; en de energie duidelijk maken wat ze doen moet.

Benodigdheden
Dit zijn maar een klein aantal dingen, om te beginnen de kaarsen die je wilt branden
Eťn of meer kaarsenstandaards
Lucifers of een aansteker
Een kaarsendover
Eventueel olie om de kaarsen te zalven.

Hoe werkt het?
Om te beginnen bedenk je je wat je wilt bereiken met de kaarsen die je gaat branden, vervolgens zoek je in de kleurentabel de juiste kleur op voor de kaars die je gaat branden. Vervolgens kun je de kaars zalven met een olie, hiervoor is de covenolie geschikt of een mengsel van oliŽn die op het doel van de kaars zijn afgestemd (zie de lijst met oliŽn bij aromatherapie voor de werkingen).
Om een kaars te zalven die iets moet aantrekken (geluk, liefde etc...) doop je je vinger in de olie en trek je van boven naar het midden van de kaars een lijn, daarna van onder naar het midden, zo ga je de hele kaars rond. Laat de olie goed drogen voordat je de kaars aansteekt want olie is erg brandbaar!
Om een kaars te zalven die iets moet weghouden of verwijderen uit je leven (een ziekte bijvoorbeeld) doop je je vinger in de olie en trek je een lijn van het midden van de kaars naar boven en van het midden naar onder. Zo ga je de hele kaars rond. Laat de olie goed drogen voordat je de kaars aansteekt want olie is erg brandbaar!
Ok, dat was de eerste stap. Neem nu de kaars(en) in je hand en ontspan je, neem hier gerust de tijd voor. Visualiseer nu wat je wilt dat er gebeurd als de kaarsen hun werk hebben gedaan, je persoonlijke energie trekt dan samen met dit beeld in de kaarsen in waardoor de vrijkomende energie een doel krijgt.
En dan de laatste stap, de kaarsen branden. Zet ze op een plek waar ze rustig op kunnen branden zonder dat je ze hoeft uit te blazen (het is het beste om de kaarsen helemaal op te laten branden. Kan dat niet, gebruik dan een kaarsendover om ze uit te maken en gebruik het overgebleven stukje niet meer). Als je meerdere kaarsen gebruikt kun je ze tijdens het branden verplaatsen, bijvoorbeeld: je brandt een roze kaars om liefde aan te trekken en een witte of roze kaars die jou moet voorstellen. In het begin kun je de kaarsen dan een stukje uit elkaar zetten en ze tijdens het branden steeds dichter bij elkaar laten komen.


De betekenis van de kleuren

Blauw:
Waarheid, inspiratie, wijsheid, occult vermogen en bescherming. Tevens is het de kleur van goede gezondheid en verstand.
Bij genezing van alle keelziekten; kiespijn; hoofdpijn; en slapeloosheid.

Geel:
Intelligentie, voorstellingsvermogen en geesteskracht. Staat symbool voor creativiteit, kunstenaars, charme, zelfvertrouwen en zachte overreding.
Bij genezing van maagstoringen; huidproblemen en nerveuze spanningen.

Bruin:
Diernmagie, milieu en aarding.

Goud:
Trekt hogere invloeden aan.

Groen:
De kleur van (financiŽle) rijkdom, vruchtbaarheid, succes, geluk en goedgeefsheid.
Bij genezing van hartstoornissen; hoge bloeddruk; maagzweren; en kankergezwellen.

Oranje:
Aantrekkingskracht; om een spreuk te verzegelen.
Bij genezing van astma; koorts; bronchitis en hoesten; slechte stoelgang; artritis.

Paars:
Vertegenwoordigt financieel succes en geluk op de beurs. Paranormaal vermogen van een hoger plan, gezag, idealisme, en eigenwaarde.

Rood:
Gezondheid, energie, kracht, seksuele potentie en moed, creŽren van een romantische sfeer.
Bij genezing van lichamelijke zwakheid; storingen in de bloedsomloop; verkoudheden; vitaminetekorten.

Roze:
De kleur van de liefde, genegenheid, vriendschap en romantiek.

Wit:
Vertegenwoordigt reinheid, spiritualiteit, en de hogere capaciteiten van het leven die je nog kunt verwerven. Ook worden witte kaarsen gebruikt als vervanging van een kleur die je niet hebt.
Bij genezing van alle ernstige (chronische) ziekten.

Zilver:
Verwijdert negatieve krachten en opent poorten naar het astrale gebied. Maanmagie.

Zwart:
Negatieve energie terugsturen naar de verstuurder, divinatie, bescherming (in sommige gevallen ook gebruikt voor negatief werk).


[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Mijn vrienden / buddies


Copyright 2002-2018